Plastic Recycling Amsterdam B.V.

Over ons

De ecologische voetafdruk van de mens stijgt alarmerend snel. Een belangrijk deel hiervan is de enorme hoeveelheid plastic afval die dagelijks in het milieu belandt. Slechts een klein percentage van al het plastic afval wordt op dit moment gerecycled tot een nieuw product. Hierdoor belandt de rest van dit plastic afval op een stortplaats, in de natuur of wordt het verbrand. De Europese Commissie heeft sinds 2018 richtlijnen om te zorgen dat tegen 2030 maar liefst 55% van het plastic afval wordt gerecycled.

Om dit te realiseren moeten we ernaar streven dat de plastic afvalmix gescheiden wordt naar een pure grondstof voor hoogwaardige nieuwe plastic producten. Plastic Recycling Amsterdam biedt een innovatieve oplossing voor het recyclen van plastic afval. Een oplossing die beter is dan de nu gangbare alternatieven en plastic keten. In onze recyclingfabriek in Amsterdam maken we gebruik van Magnetische Dichtheid Scheiding (MDS): een speciale technologie die het recyclen van gemengde plastic afvalstromen aanzienlijk efficiënter maakt.

Plastic afval wordt gewassen en fijngemalen tot kleinere deeltjes. Hiermee worden de verschillende plastic types van elkaar losgemaakt. De mix van verschillende plastic typen worden dan door onze MDS techniek in 1 processtap gescheiden naar tot wel 5 verschillende plastic soorten. Deze soorten hebben een puurheid van tot wel >99%.

Dit eindresultaat komt qua kwaliteit dicht in de buurt van nieuw plastic en is hierdoor uitstekend herbruikbaar voor nieuwe producten. Deze efficiënte recyclingmethode biedt daarnaast diverse andere grote voordelen. Zo liggen zowel CO2-uitstoot als de recyclingkosten van de hele plastic keten van afval tot grondstof behoorlijk lager dan bij traditionele recyclingprocessen. Ook blijft er nauwelijks een plastic afval restproduct over, daar waar bij gangbare methoden een aanzienlijk deel van het verwerkte plastic niet geschikt blijkt voor hergebruik.

Visie: Ons doel is circulariteit van polymeren te bereiken.

Missie: economische circulariteit creëren door met onze innovatieve technologieën gemengde kunststofstromen tot 99% zuivere polymeren te recyclen.

Werkgever
Amsterdam
11 - 25
nee


Vacatures van Plastic Recycling Amsterdam B.V.

© 1999 - 2020 MTS-banen.nl is een onderdeel van MediaTrend B.V. - All Rights Reserved - KVK 37099063
MTS-banen.nl plaatst cookies om een optimale gebruikservaring te kunnen bieden. Meer informatie