VECO Groenten & Bloembollen BV

Veco Groenten en Bloembollen BV

Bij VECO Groenten en Bloembollen BV in de Noordoostpolder verwerken we groenten tot een halffabricaat voor industriële klanten. Wij zijn gespecialiseerd in het telen en schillen van zilveruien en het wassen en sorteren van parijse wortelen. Jaarlijks verwerken wij zo'n 40.000 ton groenten. Veco is in het bezit van het voedselveiligheidcertificaat en is ook gekwalificeerd als duurzaam akkerbouwbedrijf. Daarnaast is het bedrijf gecertificeerd om biologische producten te verwerken.

Veco BV is een familiebedrijf opgericht in 1975 en sinds dien een begrip op het gebied van conservengroenten. Tot 2014 was Veco ook actief in de bloembollensector. Mede door de doorzettende schaalvergroting in de bloembollensector en de strengere eisen voor voedselveiligheid en hygiëne in de groenteverwerking is er voor verdere specialisatie in zilveruien en Parijse wortelen gekozen. Met een vast team van 35 medewerkers en 140 tijdelijke krachten worden de producten verwerkt op twee bedrijfslocaties. Om efficiënt te kunnen blijven werken wordt er naar gestreefd om op korte termijn alle producten op één bedrijfslocatie te verwerken. 

Uitbreiding koeling en verwerking

Met het oog op de toekomst heeft Veco in 2015 geinvesteerd in een nieuwe verwerkingsruimte om de oogst te verwerken. Daarnaast wordt de koeling uitgebreid tot 61.000 m3 en voorzien van dockshelters om efficienter te kunnen werken. De nieuwe koeling zal ook ingezet worden in de verhuur aan derden voor de opslag voor winterpeen, kool en diverse andere producten.

Het project is te volgen via de volgende link:  Agrofocus project Veco Groenten en fruit Crei

Middels de realisatie van dit gebouw is het voor Veco mogelijk om de zaaizaadproductie en opslag in eigen beheer te krijgen en op deze wijze een kwaliteitsslag te maken. Dit project is mede mogelijk gemaakt vanuit de regeling: POP fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Flevoland 2017.

Werkgever
Creil
11 - 25
nee


Vacatures van VECO Groenten & Bloembollen BV

© 1999 - 2019 MTS-banen.nl is een onderdeel van MediaTrend B.V. - All Rights Reserved - KVK 37099063
MTS-banen.nl plaatst cookies om een optimale gebruikservaring te kunnen bieden. Meer informatie